Bútorrestaurálás közben motorolaj probléma?!

Bútorrestaurálás közben motorolaj probléma?!

Úgy döntöttem, hogy azokat a bútorokat, melyeket lomtalanításkor nem akartunk kidobni, mert túl jó állapotban vannak, fogom magam és egy kicsit kipofozom őket, illetve ha minden jól megy, akár el is tudom őket adni. Mondhatni renoválom és értékesítem, mint egy kereskedő. Na persze ez eleinte csak egy időigényes hobbi, és ha nem úgy sül el, ahogy azt én szeretném, akkor nem lesz belőle semmi.

De gondoltam, azért mégis csak neki állok lesz, ami lesz. Kialakítottam magamnak egy kis műhelyt a hátsó udvarban és összegyűjtöttem az összes olyan szükséges szerszámot és eszközt, amely egy bútor felújításához kell, a csiszolópapírtól elkezdve a festékekig mindent. Illetve mielőtt még belevágtam volna a munkába néztem pár videót az interneten, amelyek megmutatják, hogy kezdőként hogyan is fogj hozzá egy ilyenhez.

Majd mindezek után jöhetett a gyakorlás. Eleinte igen csak nehezen ment és időigényesnek bizonyult a dolog, de a hetek és hónapok múlásával egyre jobban sikerültek a bútoraim. Ami pedig a még nagyobb sikerélményt okozta, hogy jobbára sikerült is őket eladnom. De ez nem minden. A rokonságtól és a barátoktól kaptam megrendeléseket is, ami azt jelentette, hogy rám bízták a bútoraikat, melyekre ráfért a felújítás, de nekik nem volt türelmük hozzá, kidobni pedig nem volt szívük, de túl sok pénzt sem akartak rákölteni én pedig baráti áron bevállaltam.

Én éltem a hobbimnak és tudtam gyakorolni, ők pedig élvezhették ennek a gyümölcsét.
Így kezdődött az én kis hobbim kicsírázni és mára kifutni magát egy egészen jól menő, mondhatni egyedi bútorgyártó és restauráló kisvállalkozássá, ahova előszeretettel jönnek az emberek és hozzák, a saját bútoraikat, vagy éppen rendelnek tőlem egyet, mellyel gazdagíthatom a háztartásukat.

Nem olyan régóta már kiszállítást is vállalok, mert kiderült, hogy ha a szállítást is benne van az árban, jóval több megrendelés érkezik, nekem meg csak be kell dobnom az autómba a bútort és kész, már viszi is a sofőr, akit erre a feladatra vettem fel.

valvolineDe ez a sofőr, nem olyan rég lebetegedett és egy határidős kiszállításom volt, melyből kicsúsztam volna, ezért nekem kellett a volán mögé ülnöm. Szerencsére nem kellett egy nagy útra menni, de még aznap meg kellett csinálnom. Így be is szálltam az autóba és irányba vettem Kistarcsát. Amikor már majdnem kiértem a városból észre vettem, hogy felgyulladt az olajszint jelző lámpa a műszerfalon, hogy bizony kifogy rövid időn belül a motorolaj. Azonnal félre is álltam, hogy orvosoljam a problémát, hiszen pont az ilyen esetek elkerülése végett tartok mindig egy flakon Valvoline SynPower 10W-40-et a csomagtartóban. Hogy miért pont ezt? Mert a Valvoline egy szintetikus technológiával létrehozott, kifogástalan minőségű motorolaj, mely a legszélsőségesebb körülmények között is ideális kenőanyaga személy és kis-haszonjárművek, azaz az én céges kisbuszom motorjainak.

Rögtön után is töltöttem az olajt és már készen is álltam, hogy folytassam az utamat. De ezzel az utántöltéssel ki is fogyott ez a flakon, szóval muszáj volt azonnal utánrendelnem. Ami az egészben a legjobb, hogy miután feltöltöttem az olajt, visszaültem a kocsiba, elővettem az okos telefonomat és a weboldalról már rendeltem is a következő adagot, melyet háthoz szállítottak nekem, pár munkanapon belül.  Így alig kellett egy kis időt eltöltenem Valvoline utánpótlás nélkül.

A bútor pedig sikeresen célba ért, még a határidőn belül, az elégedettség is magas volt én pedig visszatérhettem a munkámhoz és többi megrendeléshez.