Bútorgyártás és építőjáték

Bútorgyártás és építőjáték

10 éve dolgozom magánvállalkozóként, egyedi bútortervezéssel foglalkozom. A bútorok tervezését és fa alkatrészek kivitelezését én végzem, szövetet vagy akár bőrt, egy régi barátom kereskedéséből szerzem be, és a ezeket a részeket kárpitos munkatársam rögzíti a bútorokra. A végén a teljes összeszerelést terméktől függően az üzletben, a megrendelő által kijelölt helyszínen, ketten végezzük.

Az effajta alkotás iránt érzett rajongásomat kisfiam is örökölte. Kicsi kora óra tátott szájjal figyelte, ahogy dolgozunk, egyszerűen rajongott érte, és minden építőjátékért. Már lassan kezdtem kifogyni az ötletekből, mert ezzel a rajongással egyetlen baj volt: ha valamit egyszer összerakott, autót, robotfigurát, vagy bármit, utána már nem érdekelte. Így sorra túladtunk a régi játékokon és kerestük az újakat. A munkatársam szerencsére megmentett: ajánlott egy klassz weboldalt, tele építőjátékokkal. Volt ott minden: modell, fa építőjáték, fém és műanyag, golyópálya építő és geomag. Az utóbbi kettő különösen felkeltette a figyelmemet, mert ilyen jellegűekkel még nem találkozott a fiatalúr, de úgy éreztem, tetszene neki.

A golyópálya építő azért volt nagyon szimpatikus, mert rengetegféleképpen össze tudja rakni a kissrác, így talán kisebb az esélye annak, hogy megunja. A golyók útját követni az általa épített pályán pedig valószínűleg külön öröm lesz számára.

A mágneses geomag hasonló okokból nyerte el a tetszésem: a lurkó játszva fogja megérteni a mágnesesség lényegét, rengeteg különböző kis szerkezetet tud majd építeni, és ha kimaxolta a lehetőségeit, nem kell majd megválni a játéktól, ki lehet egészíteni egy másik csomaggal, újabb alkatrészekkel.

Nagyon hálás voltam Bélának a tippért, így már tudtam, mit kap a gyerek következő szülinapjára.