A bukósisakok több polcot is elfoglalnak az egyedi készítésű szekrényemben

A bukósisakok több polcot is elfoglalnak az egyedi készítésű szekrényemben

Amikor valaki elköltözik a saját lakásába vagy házába, próbálja kiélni a kreativitását. Az ember ilyenkor örül, hogy a maga ura lehet és annak végképp nagyon örül, hogy a saját kis kuckóját úgy rendezheti be, ahogy csak szeretné. Ez nálam sem volt másképp, amikor elköltöztem a szüleimtől. Akkor utána az első lépés nálam is az volt, mint másoknál: albérletbe mentem. Ez ugye teljesen más, mintha lenne egy saját lakásod, de azért egy fokkal jobb, mint az, amikor már csak szenvedsz otthon, mert szeretnél végre kirepülni a fészekből.

Itt ugyan sok mindent be kellett tartanom, sok mindenre figyelnem kellett, főleg a tárgyakra a lakásban, mivel nem az én tulajdonaim voltak. Azonban kisebb változásokat én is csinálhattam. Vehettem lakásdekort, átrendezhettem a lakást, ha éppen valami nem tetszett. Sőt, azt is megengedte a tulaj, hogy a lakást olyan színűre átfessük, amilyenre én akartam. Nem akartam semmi virító dolgot, csupán kis színt vinni a lakásba. Ami pedig akkor is jól jön, ha én elmegyek és más költözik be. Ezzel egyetértett a tulaj, úgyhogy ezt is megcsináltuk. Sokáig laktam ott, ez idő alatt pedig volt időm arra, hogy szépen lassan a saját lakásomra is félretegyem a pénzt. Vagy legalábbis egy kis indulótőkét hozzá.

Szóval megvettem életem első lakását. Nagyon boldog vagyok azóta is, örülök, hogy belevágtam, pedig a vásárlásnál is féltem egy kicsit, hogy a hitel kicsit húzós dolog lesz, de minden a legnagyobb rendben megy azóta is. Amiről beszélni szeretnék az az időszak, amikor a lakást berendeztem. Már sokat gondolkoztam lakás vásárlás előtt is azon, hogy majd hogyan fogom a lakásomat berendezni. Aztán egyszer csak beugrott nekem, hogy mitől is lenne igazán egyedi a lakásom. Hát az egyedi bútorgyártástól.

Ez azt jelenti, hogy egyedi bútorokat gyártattam, a saját elképzeléseim szerint. Van is egy ismerősöm, akivel korábban együtt dolgoztunk és ő foglalkozik ilyenekkel már rettentően régóta. Szóval ő ezeket megcsinálta nekem. Kedvencem az a szekrény, ahol a motoros bukósisakokat tartom. Igen, ilyen szekrényem is van. Na, jó. Nem egy egész szekrény, de két polcot bőven elfoglalnak. Szeretek motorozni. Már kiskorom óta tudtam, hogy majd egyszer szeretném letenni a motorra a jogosítványt. Ezt meg is tettem, amint elértem a kiszabott korhatárt. Hogy honnan jött ez az őrület? Azért mondom, hogy őrület, mert anyukám hívja így. Onnan jött, hogy már kicsiként is láttam apukám testvérét motorozni, és nagyon megtetszett az öltözéke. És persze az is, ahogy száguldozott a motorral. Arról pedig ne is beszéljünk, mennyire jól nézett ki az ő motorja.

Szóval elértem a korhatárt, és azonnal neki is láttam. Elmentem egy iskolába és minden időmet arra fordítottam, hogy megszerezzem rá a jogosítványt. Előtte sokat dolgoztam, hogy meglegyen rá a pénzem. Sokat gyakoroltam, úgyhogy elsőre meg is szereztem a jogsit. Boldog voltam, hiszen az ember mindig örül, ha sikerélménye van. Utána jött a spórolás a saját motorra. Ebbe a szüleim belesegítettek, születésnapomra kipótolták az összeget, amit addigra összeszedtem. Apukám pedig elkísért és segített a vásárlásban.

Ahol most lakom, ott van egy parkoló is, így nincs gondom azzal, hol parkoljak a motorral. Mióta motorozom, megismertem számos olyan boltot, ahol a motorozáshoz árulnak különböző felszereléseket. Így találtam rá a Shox-ra is, és velük vagyok a legjobban megelégedve. Kiváló minőségű bukósisakokat árulnak, egyik születésnapomra például a párom tőlük vett nekem ajándékot, persze az is egy bukósisak volt. Imádom, azóta is rengetegszer használtam már. Tudtam már az első bukósisakomnál, hogy ennek a vége az lesz, hogy egy egész kollekciót fogok összegyűjteni belőlük.

Én úgy gondolom, hogy aki motorozik, annak mindenképpen gondolnia kell arra is, hogy biztonságosan tudjon motorozni. Tudjuk jól, hogy milyen balesetek vannak abból, ha valaki nem veszi fel a szükséges ruházatot a motorozáshoz. Már nem egy olyan hírt olvastam az elmúlt években, ahol arról volt szó, hogy milyen balesetek származtak már abból, hogy valaki nem figyelt oda, karambolozott és nem volt rajta bukósisak és szörnyet halt. Borzasztó ebbe belegondolni. Elmész otthonról, a család vár téged vissza, és egy ilyen miatt ez már nem jön össze.

Szóval én is tudom, hogy a bukósisak a motorozáshoz mennyire fontos, azonban én, mint nő, arra is gondolok, hogy a bukósisakom trendi is legyen. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Számít, hogy mi van rajtam, szeretek motorozás közben is jól nézni. Persze a bukósisak ilyenkor a frizurámat is tönkre teszi, de ez már a legkisebb probléma, ha belegondolunk abba, milyen baj származhat abból, ha ez nincs rajtunk.