Az új lakásomat így rendeztem be

Az új lakásomat így rendeztem be

hidratáló krémNagyon örülök neki, hogy végre saját lakásom van. Két évvel ezelőtt sikerült megvennem álmaim lakását. Nagyon régóta gyűjtögettem rá, nem akartam életem végéig albérletben lakni, és azt sem szerettem volna, ha hatalmas összegeket kellett volna kölcsönöznöm a banktól. Pont azért, amiért végre saját lakásom van, elkezdhettem a megvételekor azon gondolkozni, pontosan hogyan szeretném majd berendezni. Nagyobb átalakításokat ugye nem lehet csinálni, ha az ember albérletben lakik, azonban így szabad kezet kaptam végre, és alig vártam, hogy úgy rendezzem be a lakást, ahogy csak szeretném.

Terveket készítettem, hogy hova és mit szeretnék majd venni, hogy aztán körbe tudjak nézni, hogy hol tudom a lehető legköltséghatékonyabban beszerezni mindazt, ami nekem kell. Új bútorok is kellettek természetesen, új függönyök, szőnyegek, és minden egyéb. A konyhai berendezéseimet is egy kicsit szerettem volna felújítani. Számtalan konyhai eszközöm van, de vágytam újabb edényekre, színesekre legfőképpen, ami feldobja a konyhát.

Szépen elterveztem akkor mindent, megvártam, míg kulcsra készen megkapom a lakást, és utána áthordtam minden cuccomat oda. A nagy cipekedésekben rájöttem, hogy ez nem lesz a kedvenc tevékenységem és láttam magam előtt, ahogy hetekig azzal fogok szenvedni, hogy végre az egész lakás úgy nézzen majd ki, ahogyan én elterveztem és elképzeltem a lelki szemeim előtt. Szerencsére segítettek nekem a szüleim és a barátaim is. A lakást szépen kifestettük, a konyhába megvettem mindent, ami kellett, még új hűtőt is sikerült beszereznem. A hálószobába szerettem volna valami egyedi dolgot, de nem tudtam, hogy mit. Amikor egyszer csak a szüleim beállítottak egy egyedileg készített szekrénnyel. Csodaszép volt. Gesztenyebarna színe van, csodálatosan egyenletesen le van festve és le is van lakkozva, tolós ajtaja van, és belül pedig a két szélén polcok vannak, középen pedig fel lehet vállfákra akasztani a ruhákat, és mivel elég magas szekrényről van szó, az aljában pedig még a ritkán hordott cipőket is be tudom tenni, és így nem érnek hozzá a ruhák aljaihoz sem.

Nagyon örültem neki, ilyen szép szekrényt még sehol sem láttam és a színe pont passzol az ágyam keretéhez is. Sőt, mivel bordó színű sötétítőm van, így a szekrényem még ehhez is teljesen jól passzol, csak úgy, mint az ágyam. A hálószobám így teljesen egyedien néz ki, és pont jó a szekrény mérete is. Nem túl kicsi és nem túl nagy. Így a sarokban még egy fésülködős asztal is elfér mellette, és még így sincs az, hogy túl zsúfolt lenne a szoba.

Jó ötletnek tartom amúgy az ilyen egyedi bútorgyártást, hiszen az én példámból kiindulva is látszik, milyen jó ajándéknak számít egy ilyen bútor. És nem kell mindig valami nagyra gondolni, egy kisebb dohányzóasztal vagy egy szék is lehet egyedileg elkészített, ami nagyon jól néz ki és teljesen egyedi. Az ember a praktikus ajándékoknak mindig nagyon örül, a lényeg az, hogy olyan egyedileg készített bútort készíttessünk annak, akit ezzel meg akarunk lepni, ami beleillik a lakásba. Mert egy teljesen más stílusú bútornak semmi értelme nincsen, mert nem illik bele a lakásba.

Ezzel amúgy nekem is nagyon jó tippet adtak, mert egy jeles alkalomra például nagyon jó ajándék lehet a részemről, ha valakinek valamilyen egyedi bútort készítek. Vagy bármit, ami egy lakásban jól néz ki. Lényeg, hogy praktikus legyen, mert a gagyi ajándékokkal sok mindent nem lehet kezdeni, maximum annyit, hogy az egyik szekrény legaljába bedobjuk. Én is kaptam már nem egyszer olyan ajándékot családtagoktól is, amikkel sajnos semmit nem tudtam kezdeni, annyira feleslegesek voltak. Vagy éppen annyira nem tetszettek, hogy rájuk sem bírtam nézni, pedig tudom, hogy a szándék a fontos. De pontosan ezért, amiért az ajándékozás ilyen rizikós, nagyon nem szeretek ajándékozni. Viszont vannak olyan dolgok, amikkel nem lehet mellélőni. Tudni kell persze, hogy az a személy, akinek ajándékot akarsz adni, minek örülne a legjobban, vagy van-e valami, amire vágyna és lehet, hogy ezt még mondta is. Én egyszer anyukámnak vettem valamit, amire nagyon vágyott már, de nem tudta, hol szerezzen be olyat magának, ami neki kell. Hidratáló krém volt az, amire nagyon vágyott (https://aquamundi.hu/shop/natur-hidratalo-nappali-krem/), de mivel már sok félét próbált és egyik sem hatott úgy, ahogy kellett volna, ezért feladta a keresést. Azonban én találtam egy nagyszerű honlapot, ahonnan jó minőségű hidratáló krémet lehetett rendelni és nagyon jót tesz a bőrnek. Először én próbáltam ki, és egy hét után már éreztem a pozitív hatását a krémnek, így vettem utána még egyet, amit anyukámnak ajándékoztam. Neki nagyon száraz bőre van, de pár használat után a javulást ő is érezte, és meg volt elégedve.

Nekem is rengeteg kozmetikumom van, és az előző lakásomban nem is fértek el rendesen a szekrényben, úgyhogy amikor ide költöztem, a fürdőbe is vettem egy nagyobb szekrényt, így már minden krémem rendesen elfér.

Úgyhogy van egy saját lakásom már két éve, amit teljesen a saját ízlésemnek megfelelően berendeztem, és ami a legjobb ebben, hogy bármikor megváltoztathatom, bármikor átrendezhetem, és ez nagyon jó érzés!