A tökéletes aktatáska otthonról is beszerezhető

A tökéletes aktatáska otthonról is beszerezhető

Az egyedi bútorgyártás nagyjából minden bútorokkal kapcsolatos problémámra választ adott az évek során. Akármilyen bútort is akartam venni, eleinte körbe néztem a bútorboltokban, hogy aztán persze megállapítsam a már nyilvánvalót, egyik sem tökéletes. Ez a bajom a tömeggyártással, hogy az általános igényeknek ugyan megfelelnek a bútorok, végül senkinek sem lesznek tökéletesek. Itt nem csak a designra kell gondolni, mert az ugyebár megszokható, az a legkevesebb gondom az előregyártott bútorokkal, hogy nem tetszik a színe. Az már, hogy valahol van benne plusz 2 centi, vagy valahol hiányzik az a két centi, sokkal égetőbb probléma, ha bele gondolunk. A házunk méretei elég adottak, nem lehet vele mit kezdeni, ha egy szekrény magasabb, mint kellene, vagy szélesebb, nem tudunk mit csinálni, ha nem fér be, akkor nem fér be.

Néha azt kívánom, bár mindenre lenne egy ennyire kézenfekvő megoldás. Az egyedi bútorgyártás mindent megold, akkor csak le kell mérnünk, hogy mit szeretnénk, hogy hova, és máris megvan álmaink szekrénye, ami pontosan olyan lesz, amilyennek mi akartuk. És nem fogunk minden házban olyannal találkozni, ami ismét csak egy külön plusz pont.

Gondoljuk csak át, mennyivel könnyebb lenne, ha a ruhákat nem konfekció méret alapján tudnánk megvásárolni, hanem magunkra szabva. Nyilván ez egy elég egyszerű feltevés, hiszen pontosan ezért léteznek a női szabók, égsem veszik sokan igénybe a szolgáltatásaikat, inkább otthagyják a boltban az áhított ruhát, ha az túl kicsi, vagy túl nagy. Pedig vannak olyan varrónők, akik csupán kép alapján újra tudják alkotni nekünk a kiszemelt darabot, a saját méretünkben.

Léteznek már olyan webshopok, ahol elkészíthetjük a saját cipőnket, mármint összeállíthatjuk a lehetőségekből, hogy milyet szeretnénk, minden kis részletet megváltoztathatunk, aztán a lábunkra szabva elkészítik nekünk.

Az egyetlen fájdalmam az, hogy ilyet táskával még nem találtam. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne létezne, egyszerűen csak én még nem futottam össze vele. Ami egy kicsit fáj. Nem tudok olyan táskát csináltatni, amilyenre szükségem lenne, a boltok kínálata pedig valahogy sosem olyan, mint nekem kellene, sosem egyeznek a termékek az elképzelésemmel. Szerencsére rengeteg bolt és online áruház végigböngészése után megtaláltam a nekem valót.

Aktatáska kellett volna egy szülinapra, és ennek kapcsán találtam rájuk. Pont azon mérgelődtem, hogy nem lehet sehol sem aktatáskát tervezni, mert egyszerűen nem találtam sehol olyat, amilyet ajándékba szerettem volna adni. Ez egyébként így első olvasatra nem olyan egetrengetően nagy probléma, de mikor átéli az ember, akkor sokkal drámaibban hat.

Szóval sehol nem volt egy olyan aktatáska sem, amit szívesen megvettem volna, egyikre sem mondtam volna azt, hogy minőségi anyagból van, hogy bírja a terhelést, hogy elég jól néz ki, és valóban strapabíró. Nem voltak azt hiszem olyan nagy elvárásaim az aktatáskákkal kapcsolatban. Csak azt akartam, hogy az aktatáska, amit veszek, néhány minőségi kritériumnak feleljen meg.

Nem szerettem volna valami olcsó, kínai, ki tudja, hogy meddig életképes vackot vásárolni. Ha már pénzt adok ki valamire, akkor az legyen is jó. Így jutottam el a bagboxhoz. Az ő termékeik csak minőségi anyagokból készülnek, és a designjuk valami elképesztő. Lélegzetelállítóan szép aktatáskáik vannak, és nem csak aktatáska akad a kínálatukban. Rengeteg női táskát is sikerült találnom, sőt a táskák egész széles palettája megtalálható náluk.

De kanyarodjunk vissza az aktatáskákhoz. Egycsatos és kétcsatos modellek, különböző színekben is kaphatók náluk. Egy aktatáska nagyon fontos a férfiak esetében, sokat elmond a viselőjéről egy jól vagy éppenséggel rosszul megválasztott aktatáska. Éppen ezért kellett nagyon körültekintőnek lennem.

Vannak egészen elegáns, fekete bőrből készült darabok, de vannak barna, sokkal hagyományosabb modellek is. Vannak olyanok, amiknek van vállpántjuk, és vannak, amiknek csak a kis fülük van, meg van, aminek mindkettő, de leszerelhető a pánt. Az sem mindegy, hogy a választott aktatáska hány zsebbel rendelkezik. Én egy kétzsebes, olasz, eredeti bőr táskát választottam, ami nagyon elegáns, és nagyon jó a tapintása is.

Az aktatáska házhoz jött, futárszolgálattal, szóval anélkül, hogy kimozdultam volna az egyedi gyártású, kényelmes kanapémról, egy aktatáskával gazdagodtam, aminek az új tulajdonosa nagyon örült.